Verim Artıracak En İyi Uzaktan Çalışma Araçları

Bu yazımızda sizlere uzaktan çalışma sistemiyle çalışırken kullanılabilecek, verim artışı sağlayan bazı araçlardan bahsettik.

Uzaktan Çalışma Araçlarının Önemi

Uzaktan Çalışma Araçları

Her şeyin dijitalleştiği küreselleşen dünyada, çalışma hayatımız da dijital ve çevrimiçi ortamlarda devam etmektedir. Bu nedenle, ofis dışında çalışmak bazı çalışanların motivasyonunu olumsuz etkileyeceği için uzaktan iş birliği yapmak ve koordine çalışmak oldukça zor olacaktır, bu da verimliliği doğrudan etkileyen bir nedendir. Bu yüzden ekibin moralini ve verimliliğini artırmak için uzaktan çalışma araçları kullanmak önemlidir.

Birbirinden uzak ofislerde çalışan ekip üyeleri, anlık mesajlaşma, görüntülü toplantılar ve iş takibi için doğru çevrimiçi takım çalışması araçlarına ihtiyaç duyarlar ve bu takım çalışmasını verimli hale getirmek bu araçlar ile mümkün olacaktır.

8 Verimli Uzaktan Çalışma Aracı

Takım çalışmalarımızın verimini arttırmak için doğru takım çalışması araçlarını seçmek bizim için zor olabilir. Çünkü her ekibin yaptığı iş, ihtiyaçları, çalışma şekli değişiklik gösterebilir. Bu nedenle bir araç bir iş kolunda çok verimliyken başka bir iş kolunda işe yaramaz gelebilir.Bu nedenle sizler için bazı başarılı kabul edilen araçların özelliklerini paylaştık. Şimdi sizinle birlikte bu araçların özelliklerine biraz göz atalım…

Google Drive ve Dokümanlar

Google Drive ve Dokümanlar , iş dışında da duyduğunuz hatta kullandığınız bir uzaktan çalışma aracı olabilir. Çalışanlarınız onunla çalışarak, ekip arkadaşlarıyla aynı anda aynı dosya üzerinden çalışabilir, düzenlemeler yapabilir, birbirlerine gerektiğinde dosya üzerinden yorum bırakabilir ve dosya üzerinde yaptıkları değişiklikleri görebilirler. Kullanımı da oldukça kolay olan Google Drive ve Dokümanları, çalışanlarınızı ve ekip arkadaşlarınızı bir dosya üzerinde çalışmaya davet ederek kullanmaya başlayabilirsiniz. Bununla birlikte, çalışmış olduğunuz belgede yaptığınız tüm değişikler Google Drive’a kaydedilir, böylece dosyalarınızı kaybetme riskiniz ortadan kalkar.

Trello

Uzaktan çalışma araçlarından biri olan Trello, projelerinizi takip etmenize, panolar ve kartlar ile görevler atamanıza yardımcı olacaktır. Kullanırken, projelerinizi organize etmek daha kolay olacaktır. Trello ile çalışanlarınıza ve ekip arkadaşlarınıza görev atarken, kolay kullanımı sayesinde karmaşıklıkla uğraşmak zorunda kalmayacaksınız ve onlara geri bildirim vermek isterseniz yorum bırakabileceksiniz. Ayrıca, Trello’nun bir hatırlatma özelliği ve yapılacaklar listesi de vardır, bu sayede toplantılarınızı ve projelerinizin teslim tarihlerini hatırlamanıza yardımcı olur. Bunlara ek olarak, Trello, Google Dokümanlar, Slack vb. gibi çeşitli takım çalışması araçları ile entegre edilebilir.

Skype

Daha önce duymuş ve kullanmış olabileceğiniz bir bir başka kullanımı kolay takım çalışması aracı olan Skype, mobil cihazınızdan, tabletinizden veya bilgisayarınızdan görüntülü toplantılar ve sesi aramalar yapabilmeniz için oldukça kullanışlı bir araçtır. Bunlara ek olarak Skype’ta anlık mesajlaşma özelliği de bulunuyor, bu özelliği sayesinde çalışanlarınıza ve ekibinize arama yaparak veya toplantılar alarak vaktinizi almadan anlık mesajlar da iletebilirsiniz. Çalışanlarınız ve ekibinizle ekran paylaşımı yaparak görüntülü görüşmeler ile sunumlarınızı yapabilirsiniz. Skype sayesinde dünyadaki birçok insana ulaşabilir, görüntülü, sesli aramalar yapabilir ve mesaj iletebilirsiniz.

Jira

Jira bir proje yönetim aracıdır. Bunu kullanarak yazılım geliştirme, içerik pazarlama, hizmet yönetimi gibi çeşitli projelerinizi yönetebilir ve izleyebilirsiniz. Asıl amacı projeleri yönetmek olsa da Jira, başarılı bir uzaktan çalışma araçlarından biridir. Ayrıca, Jira’nın problem takip özelliği vardır ve bu sayede problemlerinizi fark edip izleyebilir, onları öncelik sırasına koyabilir, ve böylece sorunlarınızı rahat ve hızlı bir şekilde çözebilirsiniz. Yani, Jira ile sorunsuz takım çalışması oldukça mümkün olabilir çünkü elbette birçok sorunla karşılaşacaksınız ve bu sorunları kafa karışıklığı olmadan düzenlemek, onlara çözüm bulmanızı kolaylaştıracaktır.

Asana

Asana kullanarak çalışanlarınıza ve ekibinize hazırladığınız projeleri paylaşma, düzenleme ve projeyi takip etme yetkisi vererek çalışmalarınızı birlikte rahatlıkla yürütebilirsiniz. Proje yönetiminde oldukça başarılı uzaktan çalışma araçlarından biri olan Asana, görüntülü arama, proje yönetimi, yapılacaklar listesi ve hatırlatıcı gibi birçok özelliğe sahiptir. Bu nedenle özellikle bir takım çalışması içindeyseniz ve verimli bir şekilde sürdürmek istiyorsanız, Asana iş hayatınızda ihtiyacınız olan birçok özelliğe sahip olduğu için ekibiniz ile birlikte çalışırken işinize yarayacak bir araç olacaktır. Asana sayesinde çalışanlarınızı ve ekibinizi kolayca takip edebilir, gerektiği zaman yorum bırakarak geri bildirimde bulunabilirsiniz böylece eksik, yanlış veya fazla bulduğunuz yerleri çalışanlarınız düzenleyerek daha başarılı projeler hazırlayabilirler.

Slack

Slack ile çalışanlarınız ve ekibiniz anlık mesajlaşmalar gerçekleştirebilir, görüntülü toplantılar ve sesli aramalar yapabilirsiniz, böylece istediğiniz her yerden onlar ile iletişim kurabilir ve koordinasyon halinde olabilirsiniz. Bunun yanı sıra, projeleriniz için çeşitli kanallardan konuşmalar düzenleyebilir ve düzenlenen konuşmalara da katılabilirsiniz. Slack sayesinde ister tek kişi ile isterseniz ekibiniz ile daha detaylı görüşmeler yapabilir, istediğiniz dosyayı iş arkadaşlarınızla doğrudan paylaşabilirsiniz. Ayrıca Slack, Trello gibi birçok takım çalışması aracıyla entegre olabilir bu nedenle, güçlü ve kullanışlı takım çalışması araçlarından biridir

Basecamp

Basecamp, uzaktan çalışmayı destekleyen uzaktan çalışma araçlarından biridir ve bir projeniz için, strese girdiğinizde sizi karmaşıklıktan kurtaran bir yardımcı olabilir. Projenizi daha kolay yönetecek, iletişimde kalacak ve takım çalışması içinde olan çalışanlarınızı organize edeceksiniz. Ayrıca, diğer bahsettiğimiz uzaktan çalışma araçları gibi, Basecamp’ın da hatırlatıcı, planlayıcı, mesaj gönderme ve e-posta gönderme gibi birçok özelliği vardır. Bu sayede başka bir araca ihtiyaç duymadan tüm işlerinizi tek bir araçtan yapabileceksiniz. Bunların yanı sıra Basecamp ile aramalarınızı, toplantılarınızı ve yapılacak tüm işlerinizi düzenlerken zamandan da tasarruf edeceksiniz bu sayede vaktinizi daha verimli kullanacak ve çalışmalarınıza daha verimli bir şekilde devam edeceksiniz.

Monday.com

Üzerinde çalıştığınız projelerde çalışanlarınızla birlikte görsel olarak planlama yapmanızı, izlemenizi sağlayan ve aynı anda erişebileceğiniz en çok tercih edilen uzaktan çalışma araçlarından biridir. Monday.com, ister ofiste ister evde çalışıyor olun, ekibiniz ile her koşulda iletişim halinde kalmanızı sağlar. Bunun yanı sıra, Monday.com ile istediğiniz tasarımı ve iş akışınıza uygun şablonları seçerek çalışmalarınızı ve projelerinizi özelleştirebilirsiniz. Ayrıca, takım arkadaşlarınız ile hazırladığınız projelerinizi takvim üzerinde görüntüleyerek teslim tarihlerini kaçırmadan onlar için hazırlık yapabilir, bunun yanı sıra programa girerek iş akışınızı ve devam eden görevlerinizi otomatik hale getirerek bir rutin oluşturabilirsiniz.

Özet

Kısaca, yazımızda da bahsettiğimiz gibi ister evde çalışın, ister ofiste çalışın, dünyanın neresinde olursanız olun ekibiniz ile verimli bir takım çalışması yapmak için birçok yararlı takım çalışması aracı vardır. Bu araçlar sayesinde iş hayatınız, ekip çalışmalarınız ve iş birliğiniz çok daha kolay olur ve daha organize bir çalışma şekline sahip olabilirsiniz. Yani iş akışınızı, toplantılarınızı ve projelerinizi size göre organize edecek bir online asistana sahip olabilirsiniz. Bununla birlikte takım çalışması için en önemli faktörün iletişim olduğunu biliyoruz ve tüm uzaktan çalışma araçları sayesinde her zaman ve her yerde iletişimde kalarak ekibinize ulaşabilirsiniz. Siz de kendi ekibinize, işlere ve çalışma modelinize göre yukarıda bahsettiğimiz 8 aracı entegre ederek çalışmalarınızı daha verimli hale getirebilir, iletişimi güçlendirebilirsiniz.

Ayrıca Bulutfon Blog’daki diğer Uzaktan Çalışma ile ilgili diğer yazılarımıza da göz atabilir, bu çalışma yöntemi ile ilgili farklı konularda bilgi edinebilirsiniz.

Kaynakça:

  1. https://tr.wikipedia.org/wiki/Uzaktan_%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fma

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top