VoIP Teknolojisi & VoIP’in 4 Temel Faydası

Bu yazımızda internet protokolü üzerinden ses anlamına gelen, VoIP telefon teknolojisin faydalarından bahsedeceğiz.

VoIP Teknolojisinin Temel Özellikleri

VoIP Teknolojisinin Faydaları
  • VoIP Veridir: Aslında VoIP anlık mesajlar, bazı kayıtlar ve dosyalar gibi birer veridir ve VoIP ile ses, farklı bir veriye dönüştürülür. Böylece dönüştürdüğü ses de artık onun gibi bir veri haline gelir.
  • VoIP Farklı Bir Ağ Kullanır: Eski teknolojiye bağlı sistemler, hem ses hem de veri sağlamak için iki ayrı ağ gerektirmekteydi. Veri için bilgisayarda ayrı bir ağ kullanılırken, telefonda ses için ayrı bir ağ kullanılıyordu. VoIP sayesinde ses teknolojisi tek bir veri ağına entegre edilmiş ve sizler için çok daha kolay ve düşük maliyetli bir teknoloji sunulmuştur.
  • VoIP Gerçek Zamanlıdır: VoIP gerçek zamanlı olarak yüksek ses kalitesine sahip bir hizmey sunabilmektedir. Böylece, bir VoIP telefonu artık eski telefonlarınızın yerini alabilmektedir.
  • VoIP Gelişen Bir Teknoloji Ürünüdür: VoIP her zaman gelişen bir teknolojidir ve günümüz teknolojisi geliştikçe VoIP de gelişecektir.
  • Sizin ve çalışanlarınızın aramalarını takip ederek aramalarınızı kaydeder.
  • Uygun internet bağlantısı ile sorunsuz bir kurulum hizmeti sağlar.
  • Geniş, yaygın ve ekonomik bir kullanıma sahiptir.
  • Farklı yazılım uygulamaları ile kolay entegre edilir.

VoIP Telefon Nedir?

VoIP telefon, internet üzerinden telefon hizmeti alabilmeyi sağlayan telefon türüdür. VoIP telefon görüşmeleri, düşük maliyetli olup, aramalarınızı daha verimli ve hızlı yapmanızı sağlayan ve bunun yanı sıra birçok açıdan işlevsel bir sistemdir.

VoIP Teknolojisini Kimler Kullanır?

Telefon servislerini kullanan işletmelerin hepsi VoIP sistemini kullanabilirler. Küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler yatırım ve üretkenliği arttırdığı, daha iyi bir müşteri deneyimi sunduğu için VoIP telefonu tercih ederler. Bunun yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmeler, kendilerini finansal açıdan zorlamadan kaliteli bir hizmet almak isterler bu yüzden onlar için maliyeti minimumda tutan, daha işlevsel ve verimli olan VoIP teknolojisi doğru bir tercihtir.

VoIP Teknolojisinin Firmanıza Sağladığı 4 Fayda

Ücretsiz Uluslararası Aramalar

VoIP telefonlar tamamen internet tabanlı bir sistem olduğu için uluslararası aramalar çok daha kolay hale gelecektir. Bu nedenle uluslararası aramalarınızı sabit hat yerine VoIP telefonunuz ile yapmanız size büyük bir maliyet avantajı sağlayacaktır. Bu sayede internet aramalarınız ücretsiz olabilir, ayrıca dahili olarak arayacağınız numarayı sisteminize ekleyebilir ve ücretsiz görüşmeler yapmaya devam edebilirsiniz. VoIP sistemi internet tabanlı bir bulut sistemi olduğu için fiziksel olarak bir ülkede bulunmaya gerek olmayacağından istediğiniz ülkeden sanal santral numarası alarak büyük bir servet ödemeden aramalarınızı yapabilirsiniz.

Maliyet Avantajı

VoIP sistemleri, telefon görüşmeleriniz için mevcut internet bağlantınızı kullanır. Bu sayede daha fazla telefon hattı kullanmanıza gerek kalmaz. Özellikle, teknolojinin sürekli geliştiğini düşünürsek artık birçok ihtiyacımızı interneti kullanarak daha ucuz bir şekilde karşılama imkanına sahibiz. VoIP telefonlar ise geleneksel sabit hatlardan çok daha düşük maliyetlidir demiştik. Bir VoIP telefon sistemine geçerek, uzun süren aramalarınızı daha ucuz yapmanızı sağlayan arama verilerini aktarmak için internet bağlantısı kullanabilirsiniz. Geleneksel sabit hatlar, arama süresinin her dakikası için ücretlendirilir, bu da şirketiniz için daha maliyetli olabilir, bu yüzden VoIP kullanmak işletmenizin tasarruf etmesini sağlar.

Daha Fazla Özellik

VoIP sayesinde şirketinizde çalışma yeterliliğinizi arttıracak birçok özelliğe sahip olabilirsiniz. Örneğin, telefon görüşmesi yapmak yerine bir mesaj göndermek istiyorsanız, göndermek istediğiniz sesli mesajları dosyalarınıza, mesajlarınıza, e-postalarınıza ve anlık mesajlaşma programlarınıza iletebilirsiniz. VoIP telefon sistemlerini kullanarak aramalarınızı aktarabilir ve sesli mesajları kontrol etmek için mobil uygulamalarınızı ve yazılım telefonlarınızı kullanabilirsiniz. Bunların yanı sıra müşterilerinize SMS ile iş mesajları göndererek yoğun iş akışınızı da kolaylaştırabilirsiniz.

Ayrıca, telefona cevap veremediğiniz zamanlarda aramayı müsait çalışanınıza yönlendirebilirsiniz. Şirketiniz yasal düzenlemelere tabi bir sektördeyse, görüşmelerinizi kaydetmeniz de bu açıdan çok önemlidir. VoIP telefon sistemi ile aramalarınızın kayıtlarını alabilir ve bu kayıtlara her zaman rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte, müşterinizle görüşmeniz sırasında rahatsız edilmek istemezsiniz, VoIP sistemi aramaları başka bir çalışana aktarabilir, aramayı sesli mesaja yönlendirebilir veya bir tuşa basarak aramayı cevaplayabilir. Bu sayede sizi arayan her numaraya cevap vermiş olursunuz.

İşletmeler İçin Sınırsız Arama Seçeneği

VoIP teknolojisini kullanarak işletmeniz için sınırsız arama yapabilirsiniz. Telefon aramaları bir internet bağlantısı üzerinden yönlendirildiği için ayrı bir sabit hat için ödeme yapmanız gerekmez. Bu şekilde, yerel arama alanı dışındaki herhangi bir telefon numarasını da arayabilirsiniz. Kısaca bir VoIP telefonla, sabit hattan daha düşük bir maliyetle evden, ofisten, bilgisayardan ve hatta telefonunuzdan sınırsız arama yapabilirsiniz.

Özet

Bu blog yazımızda VoIP teknolojisinden ve sizlere sağladığı faydalardan bahsettik. Son olarak gelecekte VoIP teknolojisi ile ilgili bizleri neler bekliyor onlara göz atalım;

VoIP, artık dünya çapında birçok firma için standart sesli iletişim biçimi haline gelmiştir. Bunun nedeni düşük kurulum maliyetleri, daha düşük altyapı gerekliliği, kolay kurulum ve daha ucuz aramalar dahil olmak üzere geleneksel telefon sistemlerine göre çok sayıda özelliği bir arada sunmasıdır. Bu internet tabanlı sistem teknolojinin gelişmesi ile her geçen gün kendini geliştirecek ve ihtiyaçlarınıza daha fazla cevap verecektir.

Zamanla maliyetinin daha düşük olması ve özelliklerinin daha gelişmiş olması işletmeler için VoIP teknolojisini kaçınılmaz hale getirecektir desek yanlış olmaz. Dahili aramalarınız, mesajlarınız ve müşterilerinizle olan görüşmeleriniz tamamen VoIP sistemi üzerinden yapıldığı zaman VoIP her yıl firmanız için daha kullanışlı ve fonksiyonel hale gelecektir. Bu sayede ofislerimizden sabit hatlar tamamen kaldırılacak ve bunların yerini son derece işlevsel ve uygun maliyetli VoIP telefonlar alacak diyebliriz. İşletmeler bu sayede hem müşteri ilişkileri yönetimini daha kolay yapabilecek hem de bu alanda çalışan personellerinin ve işletmenin performansını kolayca ölçebilecekler.

Bir sonraki bölümde ise VoIP hakkında sıkça sorulan 3 temel soruyu cevaplayalım.

VoIP Telefonlar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

VoIP Telefonlar İle Kimi Arayabilirim?

VoIP telefon ile telefon numarası olan herkese ulaşabilir ve arama yapabilirsiniz. Ayrıca VoIP kullanarak konferans görüşmelerini daha kolay yapabilirsiniz.

VoIP Kullanmak İçin Telefon Haricinde Başka Herhangi Bir Ekipmana İhtiyacım Var Mı?

Bir VoIP telefonu kullanmak, geleneksel telefonlardan daha zahmetsiz ve ucuzdur. Çünkü geleneksel telefonlara göre kullanılan ekipman çok daha azdır. VoIP için ihtiyacınız olan yalnızca bir IP telefon edinmek ve düşük miktarda olan ödemeyi gerçekleştirmenizdir.

VoIP Telefon Teknolojisi İşletmelere Ne Sağlar?

VoIP işletmelere dinamik ve hızlı arama yapma, önceden kaydedilmiş mesajları dinleme, aramaları tek tuşla yönlendirme gibi faydalar sağlar. VoIP telefonu sayesinde, uyumlu bir cihazla görüntülü aramalar yapabilir, anlık mesajlaşma, telekonferans, sesli e-posta alma ve bunlar gibi çok daha fazla özellikler ile iletişim servislerini dahil edebilirsiniz. Ayrıca çağrı kaydı da bu teknolojinin büyük avantajlarından biridir.

Kaynakça:

  1. https://tr.wikipedia.org/wiki/VoIP

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top